Схоже, що всю територію не лише України, а й усієї Європи буквально тероризують комахи – від мурах до клопів. Якщо з останніми можна боротися викликом спеціальних бригад дезінсекції, то, наприклад, з жучками, які сидять у крупах, так вчинити не вийде.

Щоб не викидати продукти, необхідно скористатися дуже простим та максимально економним способом.

Про те, як урятуватися від настирливих комах у крупах, розповів один із українських блогерів, який часто ділиться лайфгаками у мережі YouTube.

Жуки в крупе, скрін: YouTube
Жуки в крупе, скрін: YouTube

Найчастіше для боротьби з комахами використовуються гострі спеції. Іноді у крупах навмисне залишають кульки з фольги чи металеві столові прилади. Втім, є набагато простіший спосіб.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Якщо на кожну банку з крупою залишати виделкою, то не вистачить столових приладів. Спеції теж непоганий варіант; втім, для повного захисту від шкідників до проблеми потрібно підходити комплексно, а чи не вибірково.

Жуки в крупе, скрін: YouTube
Жуки в крупе, скрін: YouTube

Справа в тому, щоб покласти в кожну банку один типовий предмет. Йдеться про звичайні металеві пробки від пляшок. Це можуть бути закривання з пляшок з-під пива, мінеральної води чи солодких газованих напоїв.

Жуки в крупе, скрін: YouTube
Жуки в крупе, скрін: YouTube

З якоїсь причини шкідники не переносять металевих предметів у крупах. Тому вони не селяться там, де вони зберігаються.

Як визначити, чи завелися шкідники у крупах?

Є дуже простий спосіб. Для цього зерна слід лише замочити у підсоленій воді. Крупа осяде на дно, а все сміття (разом із комахами та їх личинками) спливе і опиниться на поверхні.

Нагадаємо, ви здивуєтеся, як зміниться організм: що буде, якщо перестати пити каву.

Раніше повідомлялося, що врятує не тільки вранці після вечірки: що можна зробити з розсолом від огірків, ви здивуєтеся.

Також, які предмети здатні залучити до будинку гроші.