Більшість господарок і господарів зазвичай мають запаси продуктів вдома, особливо "стратегічних товарів", таких як крупи, макарони, борошно - в основному це звичка продовжує жити через проблеми в Радянському Союзі.

Але при тривалому зберіганні може виникнути серйозна проблема, зокрема, ризик появи жучків. Тому важливо знати, як запобігти цій проблемі або вирішити її.

Ціни на муку, фото: Знай.ua
Ціни на муку, фото: Знай.ua

Найбільш ефективним рішенням є додавання лаврового листа, що допомагає відлякувати жучків. Цей лист має приємний аромат і може використовуватися не тільки для страв, а й як засіб побутової хімії.

Щоб захистити крупу від жучків, достатньо додати в ємність із продуктом хоча б один аркуш. Лавровий лист не впливає на смак продукту, а тому не стане на заваді його вживання. Також після покупки крупи рекомендується помістити продукт на кілька днів у морозильну камеру, щоб знищити можливі личинки жучків.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крупи. Фото: скрін youtube
Крупи. Фото: скрін youtube

Якщо жучки все ж таки з'явилися у крупі, то необхідно викинути всі заражені продукти. Що стосується круп, які здаються чистими, їх можна просушити в духовці або відправити в морозильну камеру на кілька днів. Однак слід пам'ятати, що те, що жучків не видно, не означає, що їх там точно немає. Тому краще виконувати всі заходи щодо запобігання появі цих шкідників, щоб не стикатися з проблемами в майбутньому.

У ємностях з кришками у жучків менше шансів потрапити всередину. Бо вони міцно закриваються. А щоб убезпечити себе ще сильніше – потрібно обробити полиці, на яких знаходилися крупи, за допомогою розчину води та оцту.

Нагадаємо, ніколи не мийте ці продукти перед приготуванням: найпоширеніші помилки

Як повідомляв "Знай.ua", тепер це делікатес? В Україні різко піднялися ціни на продукти "борщового набору"

Знай.ua писав, в Україні ціни на овочі та фрукти продовжують стрімко зростати: що подорожчало найбільше