Фрукти - важлива частина раціону кожної людини, адже вони є джерелом безлічі вітамінів, мікроелементів та інших важливих речовин. Втім, у деяких з них може таїтися небезпека, а точніше в їх кісточках. Про це пише інформаційний портал uaportal.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ деяких рослинах і кісточках ряду фруктів міститься отруйна речовина – ціанід. Воно може спровокувати отруєння, а в окремих випадках можливий навіть летальний кінець. Фахівці відзначають, що найбільше ціаніду міститься в кісточках яблук, персиків, груш, абрикосів, слив, вишень, динь та кавунів.
Отруєння може виникнути внаслідок вживання великої кількості кісточок цих фруктів. Із симптомів головний біль, спазми, блювання, запаморочення та навіть втрата свідомості. При підозрі на отруєння ціанідом слід негайно звернутися за медичною допомогою.
Фахівці підкреслюють, що краще зайвий раз не лінуватися та видаляти кісточки з улюблених фруктів. Крім того, варто контролювати дітей, які можуть ковтати кісточки, наприклад, ївши кавун.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, радість рецепторам, мозку – деградація: експерти назвали їжу, яка знижує інтелектуальні здібності.
Також наш портал інформував, цей фруктовий сік може угробити ваше здоров'я: коли корисний продукт перетворюється на отруту.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, проблеми із травленням, висип та судоми: експерти попередили про небезпечні властивості дині.