Фрукти - важлива частина раціону кожної людини, адже вони є джерелом безлічі вітамінів, мікроелементів та інших важливих речовин. Втім, у деяких з них може таїтися небезпека, а точніше в їх кісточках. Про це пише інформаційний портал uaportal.

У деяких рослинах і кісточках ряду фруктів міститься отруйна речовина – ціанід. Воно може спровокувати отруєння, а в окремих випадках можливий навіть летальний кінець. Фахівці відзначають, що найбільше ціаніду міститься в кісточках яблук, персиків, груш, абрикосів, слив, вишень, динь та кавунів.

Фрукти, скріншот: YouTube
Фрукти, скріншот: YouTube

Отруєння може виникнути внаслідок вживання великої кількості кісточок цих фруктів. Із симптомів головний біль, спазми, блювання, запаморочення та навіть втрата свідомості. При підозрі на отруєння ціанідом слід негайно звернутися за медичною допомогою.

Фрукти, кадр з відео
Фрукти, кадр з відео

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Фахівці підкреслюють, що краще зайвий раз не лінуватися та видаляти кісточки з улюблених фруктів. Крім того, варто контролювати дітей, які можуть ковтати кісточки, наприклад, ївши кавун.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, радість рецепторам, мозку – деградація: експерти назвали їжу, яка знижує інтелектуальні здібності.

Також наш портал інформував, цей фруктовий сік може угробити ваше здоров'я: коли корисний продукт перетворюється на отруту.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, проблеми із травленням, висип та судоми: експерти попередили про небезпечні властивості дині.