Неприємний запах на кухні зі сміттєвого відра - дуже популярна побутова проблема. Щоб її запобігти, в першу чергу потрібно вчасно викидати відходи, але якщо проблема вже існує, знайдіть упаковку звичайної харчової соди.

Цей доступний і недорогий засіб, який можна знайти буквально на кожній кухні, допоможе нейтралізувати сморід зі сміттєвого бака.

Харчова сода, фото pravda
Харчова сода, фото pravda

Сода працює в цьому випадку завдяки властивостям, що дезінфікують, що запобігає розмноженню бактерій, викликаючих неприємний запах. Спосіб використання дуже простий: просто насипте декілька столових ложок соди на дно відра.

Вона поглине надмірну вологу, знищить бактерії та запобігає появі неприємного запаху.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Якщо під рукою немає соди, можете використовувати активоване вугілля, адже воно має схожі властивості. Як і у випадку із содою, пару таблеток потрібно залишити на дні відра. Це дозволить підтримувати свіжість повітря на кухні. Крім того, соду та активоване вугілля можна помістити в полотняному мішечку та підвісити під раковиною. Спосіб не тільки позбавить неприємного запазу, а й прибере надмірну вологу, запобігаючи розвитку цвілі.

Активоване вугілля, скріншот: YouTube
Активоване вугілля, скріншот: YouTube

Нагадаємо, "кабінет мрій" буде блищати і пахнути, наче молодий ранок: унітазний лайфхак із порошком та шампунем.

Раніше ми писали про те, що із захаращеної комори в місце для відпочинку: 5 лайфхаків, які допоможуть навести лад на балконі

Як повідомляв Знай.ua, секрет від досвідчених господинь: навіщо заморожувати соду і миючий засіб для посуду