Настала осінь, прийшли дощі, а це означає тільки одне - починається грибний сезон. Це завжди смачно і корисно, але, іноді може бути і небезпечно.

Фахівці розповіли, як не отруїтися дикими грибами. Про це розповіли в офіційному Telegram-каналі Держпродсвоживслужби. Фахівці написали цілу інструкцію, як не потрапити на отруйний гриб.

Опеньки, гриби, фото: Знай.ua
Опеньки, гриби, фото: Знай.ua

Для того, щоб не отруїтися грибами, потрібно:

  • Відмовитися від вживання диких грибів як від продукту, і вживати ті, які продаються в магазинах;
  • Не купувати гриби на стихійних ринках, або у продавців на трасах. Найбезпечніше купувати їх на стаціонарних ринках, де вони проходять відповідний контроль.

Якщо ви все ж вирішили відправитися в ліс за грибами, потрібно пам'ятати про правила. Ніколи в кошик не кладіть гриби, які ви бачите в перший раз. Старі, перестиглі, або ж дуже молоді гриби також не потрібно забирати.

Популярні новини зараз
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити" Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Показати ще

Під час посухи гриби краще не брати взагалі. У спекотну погоду змінюється обмін речовин в організмі гриба, він втрачає воду, накопичує токсини.

Гриб, скріншот із відео
Гриб, скріншот із відео

Перед тим як почати підготовку грибів, Найкраще ще раз перевірити їх, щоб переконатися, що страва буде безпечна. Сирі гриби не можна їсти ні в якому разі.

Відібрані гриби потрібно помити, а після відварити кілька разів в солоній воді протягом 30 хвилин.

Готові страви з грибів потрібно зберігати на холоді, однак, не більше доби.

Інструкція по збору грибів, фото: Держпропоживслужба
Інструкція по збору грибів, фото: Держпропоживслужба

Нагадаємо, які опеньки справжні і як не нарватися на те, що вас отруїть: місця та правила збору від міколога.

Раніше ми повідомляли про найсмачніші мариновані гриби, як свіжі: рецепт прозорого маринаду.