Осінь для дачників час збору врожаю та підготовки рослин до майбутньої зими.

Останні відіграє ключову роль у врожаї наступного року і в тому, як ваша рослина переживе холод. З приходом осені дачникам варто подбати про свою полуницю, щоб наступного року поласувати цією смачною ягодою, передає Телеграм-канал "Щоденник дачника. Сад та город".

Наприкінці літа на полуничній грядці варто глибоко розпушувати ґрунт та вносити комплексне добриво: по 1 ч.л. під кожний кущ. Вже наприкінці серпня закінчують посадку вусів, а кущики регулярно варто поливати.

Обрізка полуниці, скріншот із відео
Обрізка полуниці, скріншот із відео

З початком осені слід подбати про своєчасні поливання полуничної грядки. Також у вересні формуються квіткові бруньки, з яких наступного року з'являться ягоди. Тому у вересні важливо не забувати про поливання.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

У жовтні для рослин створюють сприятливі умови, які допоможуть добре перезимувати. Для цього грядки поливають, рихлять ґрунт, видаляють бур'яни. Кущі полуниці підгортають торфом, перегноєм чи компостом.

У листопаді починає підмерзати верхній шар ґрунту, тоді грядки, як правило, мульчують. Це запобігатиме виштовхуванню рослин із землі. Щоб затримати сніг, зверху укладають хмиз, листя топінамбуру, стебла малини чи кукурудзи. У такому вигляді полуниця зимує.

Полуниця, фото з pxhere
Полуниця, фото з pxhere

Нагадаємо, прощавай, осіння депресія: що можна посадити на городі у вересні, і це не лише кріп.

Раніше ми повідомляли, що потрібно зробити на ділянці у вересні: 6 обов'язкових справ.

Також стало відомо, як правильно висаджувати хризантеми восени: квіт буде пишний та яскравий.