Наші читачі знають, що ми не публікуємо поганих порад. Цього разу нам трапився дуже цікавий лайфхак із очищення сковорідки від жиру. Далеко не завжди в таких випадках треба бігти до магазину, щоб витратити гроші на кошти з відділу побутової хімії.

Хороші засоби від таких забруднень є практично на кожній кухні. Насамперед потрібно звернути увагу на харчову сіль.

Про дуже дієві способи очищення сковорідки розповів один із українських блогерів, який часто ділиться порадами у соціальних мережах.

Очищення сковорідки, скріншот: YouTube
Очищення сковорідки, скріншот: YouTube

Сіль

Потрібно налити в сковороду склянку води, додати 5-7 столових ложок солі, а потім треба дати такій суміші залишитись під кришкою близько 5 хвилин. Після цього вогонь потрібно вимкнути та залишити суміш на 2 години. Через цей час рідину потрібно вилити, а посуд вимити класичним способом.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Гірчиця

Гірчичний порошок теж урятує від жиру. Потрібно насипати його на вологу поверхню сковороди та залишити на 15 хвилин, а потім змити.

Очищення сковорідки, скріншот: YouTube
Очищення сковорідки, скріншот: YouTube

Рідке мило

Якщо треба позбавити нагару сковороду з чавуну, то треба влити воду, додати 3 ложки рідкого мила, перемішати все до появи піни, а потім залишити на пару годин. Потім за допомогою скребка чи губки треба відмити забруднення.

Оцет, фото shuba
Оцет, фото shuba

Сода та оцет

Якщо нагар залишається, можна використовувати соду та оцет. Такий розчин треба вилити на тильний бік сковороди, щоб позбавитися від забруднень. Потім залишиться лише вимити сковороду класичним способом.

Нагадаємо, щоб не накликати біду: речі, які не можна дарувати і приймати як подарунок.

Раніше повідомлялося, як у немовляти: прості домашні процедури, після яких п'ята будуть гладкими і шовковистими.

Також, навчальний сезон розпочався: як правильно підтримати дитину.