Нагар на сковорідці – проблема, з якою стикається кожна господиня і вирішити її не завжди вдається з першого разу. Однак є дуже простий, а головне безпечний лайфхак, який допоможе повернути сковорідці первісний вигляд. Про це пише pixelinform.

Щоб позбутися нагару на сковорідці можна відвідати магазин побутової хімії та знайти відповідний засіб, втім, його використання не завжди безпечне, адже є ризик надихатися шкідливими парами або завдати шкоди шкірі рук. Скребок також не найкращий варіант для такого завдання, адже він може зіпсувати сковорідку.

Сковорода, що пригоріла. Фото: скрін youtube
Сковорода, що пригоріла. Фото: скрін youtube

На щастя існує максимально безпечний і в той же час ефективний спосіб прибрати нагар зі сковорідки за допомогою рисової крупи. Але важливо враховувати, що лайфхак підходить лише для емальованого та алюмінієвого посуду.

Як почистити сковороду. Фото: скрін youtube
Як почистити сковороду. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Так, у сковорідку висипається жменя рису і заливається водою так, щоб вся область, що пригоріла, була покрита рідиною. Далі ставимо посуд на вогонь і чекаємо, поки крупинки не стануть м'якими. Після цього вимикаємо плиту і чекає, поки суміш охолоне. Останній крок - взяти дерев'яну лопатку і позбавиться нагару.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, знадобиться лише сода та оцет: простий, але ефективний спосіб повернути простирадлом білий колір.

Також наш портал інформував, вся жовтизна та розлучення зникнуть: як відмити холодильник простими засобами, не використовуючи хімію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що прасувати одяг можна вдвічі швидше: хитрий лайфхак, який заощадить час і сили.