Сон для дитини - це одна з важливих умов повноцінного розвитку, тому до цього питання потрібно підходити відповідально, тим більше якщо йдеться про школяра.

З початком навчального року у батьків з'явилося чимало клопоту, але здоров'я дитини завжди потрібно ставити на перше місце. Режим сну впливає на настрій, пам'ять та розвиток школярів.

Школа, фото objectiv
Школа, фото objectiv

Щоб налагодити його, батькам рекомендують встановити регулярний графік. Дитина повинна засипати і прокидатися в один і той же час щодня, навіть у вихідні. Завдяки цьому налагоджується біологічний годинник і підтримується стабільний цикл сну.

Також потрібно визначити оптимальну тривалість сну. Це залежить від віку та потреб дитини. Наприклад, молодшим школярам від 6 до 13 років рекомендується спати з 9 до 11 години на ніч. Підліткам від 14 до 18 років – приблизно 8-10 годин сну щодня.

Популярні новини зараз
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

будильник, фото Pxhere
будильник, фото Pxhere

Ще важливо створити комфортні умови для сну – матрац, подушка та обстановка. Дотримуйтесь тиші, щоб дитина могла спокійно заснути, обмежуйте використання комп'ютера, телефону та інших пристроїв перед сном. Також рекомендується вечеряти не менш як за 2-3 години до сну.

Раніше ми писали про те, як у немовляти: прості домашні процедури, після яких п'ята будуть гладкими і шовковистими

Як повідомляв Знай.ua, тревожні "дзвіночки" організму: як визначити, що вам не вистачає вітамінів

Також портал Знай.ua писав, що не зіпсує, а лише покращить: чому кавун корисно посипати сіллю, пояснення дієтолога.