Сезон консервації все ще продовжується, проте не всі господині знають, як вберегти свої заготівлі. Даний лайфхак підійде для випадків, коли ви відкрили банку, але боїтеся, що не встигнете з'їсти весь вміст.

Ця маленька хитрість допоможе зберегти відкриту банку з консервацією якомога довше, при цьому вона обійдеться буквально в декілька копійок. Все досить просто, кришку банки потрібно всього лише обробити гірчицею.

Гірчиця, фото: Знай.ua
Гірчиця, фото: Знай.ua

Наприклад, якщо господиня відкрила 3-літрову банку з заготівлями, і сім'я не зможе використати її вміст одразу, але соління потрібно зберегти, достатньо буде просто змастити всю внутрішню поверхню кришки шаром з гірчиці.

Завдяки властивостям гірчиці вміст банки не зіпсується і довго залишається свіжим.

Популярні новини зараз
Тільки цього не вистачало: на Землю летить астероїд розміром із Ейфелеву вежу В Україні різко дорожчає хліб, вершкове масло та пісне: свіжі ціни на базові продукти Вода дорожчає вже з серпня: скільки доведеться платити Невдовзі люди почнуть масово вмирати: в ООН зробили тривожний прогноз
Показати ще

Консервація огірків із яблуками, фото: plyashka.com
Консервація огірків із яблуками, фото: plyashka.com

Варто зазначити, що гірчицю для зберігання відкритої консервації можна використовувати й іншим методом. Господині у відкриту банку з огірками або помідорами додають лише 1 чайну ложку сухої гірчиці. Таким чином розсіл вийде смачніше та пікантніше, а самі овочі довгий час не зіпсуються. Загалом, гірчиця дуже корисна у побуті та кулінарії.

Раніше ми писали про те, що будете бігати по лікарях: чому не можна їсти на сніданок йогурти, фрукти і навіть круасани з кавою

Як повідомляв Знай.ua, термін придатності косметики: 4 ознаки того, що вашому улюбленому продукту час на смітник

Також портал Знай.ua писав, що ви використовували бомбочки для ванни неправильно, якщо просто кидали їх у воду: експерт Lush розкрила секрети