Багато хто навіть не здогадується, але чай, який ми п'ємо, може вкрай негативно відбиватися на стані організму. Справа не в сорті популярного напою, а у способі його вживання. Про це пише інформаційний портал "На пенсії".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧаю є одним із найпопулярніших напоїв у світі, який п'ють як з ранку, так і в обід та ввечері. Багато хто цінує його приємний смак, аромат та здатність прискорити пробудження. Однак напій може нести небезпеку для організму та досить серйозну.
Так, фахівці прийшли до висновку, що вкрай небезпечно щодня випивати чай, температура якого вище 70 градусів. Гарячий напій може підвищити ризик розвитку раку гортані та стравоходу. Щоб уникнути негативних наслідків, рекомендується пити чай температурою від 50 до 60 градусів.
Крім того, фахівці зазначають, що гарячий чай погіршує роботу харчових рецепторів, через що людина отримує менше задоволення від їжі. Для зубів гарячий напій також небажаний – він псує емаль, чим провокує розвиток карієсу.
Поціновувачам чаю радять не кидатися відразу на напій дати йому трохи охолонути. В іншому випадку наслідки для організму можуть бути вкрай неприємними.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше портал Знай повідомляв, проблеми з травленням, висипи і судоми: експерти попередили про небезпечні властивості дині.
Також наш портал інформував, у боротьбі зі зморшками не потрібно спати в холодильнику: 3 головні правила, яких потрібно почати дотримуватися вже зараз.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, плюньте в обличчя тому, хто називає картоплю шкідливою: що буде, якщо їсти її щодня – від шкіри до кісток.