Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як зазначає журналістка, за час війни борги населення зросли майже удвічі, на тлі погіршення економічної ситуації і подорожчання частини комунальних послуг українцям стало дуже важко сплачувати платіжки. За її словами, сьогодні у реєстрі боржників налічується десь 627 тисяч осіб, які не платять за рахунками, які програли суди і яким тепер загрожує заморожування банківських рахунків.

«При цьому суд над боржниками триває кілька місяців за спрощеною процедурою без запрошення відповідача, тобто після чого справу відкривають виконавці, які надсилають листи до банків, вони зі свого боку зобов’язані заарештувати рахунки клієнтів, якщо є вимога виконавців на основі судового рішення», - розповідає Катерина Котенкова.

За її словами, серед наслідків боргів по комуналці – арешт майна боржника, за листом виконавця повинні заарештувати всі банківські рахунки. Як зазначає журналістка, якщо дані про борги передадуть до бюро кредитних історій, це може стати на заваді оформлення кредит. До того ж, додає вона, заарештовуються навіть соціальні банківські рахунки, на які українці одержують пенсії та інші виплати, за наявності боргів їх можуть списувати із таких карт.

«Для того, щоб зняти арешт із рахунку, боржникам потрібно спочатку з’ясувати взагалі, на якій підставі і хто заблокував рахунок, цю інформацію можна отримати в банку. Іноді навіть не потрібно спілкуватися зі співробітниками фінустанов, усі необхідні дані будуть отримувати в особистому кабінеті інтернет-банкінгу. Можна скористатися також системою Мін’юсту для пошуку виконавчих проваджень. Перше, що треба зробити, це з’ясувати, треба виплатити, інакшого шляху не буде, тому що не розблокують», - пояснює Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
В Україні оновили правила для виїзду за кордон "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Краєв розповів, чи влаштують вагнерівці другий марш справедливості на москву.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі пояснив, навіщо Китаю в БРІКС такі ізольовані та підсанкційні країни, як Венесуела та Іран.