"Поганий" запах від взуття найчастіше з'являється у літню спеку.

Однак це не привід, щоб відмовитися від носіння улюблених кросівок чи туфлі. Існує декілька дієвих методів, щоб прибрати неприємний запах.

Кросівки. Фото: скрін відео Ютуб

Для першого методу вам знадобиться взуття із запахом та морозилка. Покладіть пару взуття в пакет та залиште її в морозилці на ніч. Бактерії, що викликають неприємний запах перестануть розмножуватися та відповідно зникне запах.

Запорукою приємного запаху взуття є і його прання. Однак варто пам'ятати, що далеко не все взуття можна прати. Краще перед початком цієї процедури прочитати етикетку на взутті, щоб впевнитися. Устілки також потребують регулярного прання.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів
Показати ще

Ортопедичні устілки
Ортопедичні устілки

Для цього методу не варто використовувати надто гарячу воду, адже це може привести до зменшення розміру взуття та пошкодження клею.

Неприємний запах взуття виникає внаслідок не лише тепла, а й вологи. При інтенсивній ходьбі чи жаркій погоді ноги пітніють, а при волозі та теплі бактерії поширюються швидше. Тому важливо наповнювати черевики папером або чимось, що вбирає вологу.

Провітрювання взуття може допомогти вбити бактерії. Для цього варто поставити пару кросівок чи туфель біля відчиненого вікна. Сонячні промені зможуть знешкодити бактерії та вивітрити запах.

Провітрювання кросівок. Фото: скрін відео Ютуб

Окрім всіх вищезгаданих порад варто пам'ятати і про періодичне прання свого взуття.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, і в будинку порядок, і карма чиста: гуманні способи позбутися мишей

Раніше портал Знай інформував, шкірка від банана стане в нагоді: метод, який допоможе позбавитися від мурашок на городі

Також наш портал повідомляв, як позбутися котячого запаху в будинку за кілька гривень: простий, але ефективний лайфгак