У приватних будинках миші можуть стати справжньою проблемою. Особливо перед настанням холодів, коли гризуни шукають укриття та нерідко обирають сусідство з людьми.

У магазинах достатньо отрут, мишоловок та інших засобів від гризунів, але позбутися їх можна гуманніше, повідомляє apartmentguide.

Миша. Фото: скрін youtube
Миша. Фото: скрін youtube

Мало хто потерпить сусідство з мишами, але й не кожен захоче занапастити маленьке виробництво. Втім, і не потрібно, адже крім отрут і пасток існують інші способи очистити будинок від гризунів.

Наприклад, можна використовувати олію перцевої м'яти. Миші дуже чутливі до запахів і м'ята стане чудовим засобом, щоб їх відлякати. Ватні диски, змоченими в маслі, слід розкласти по кутах кімнат, у шафках та інших потенційних місцях існування гризунів. У такий же спосіб можна використовувати гвоздику, запах якої миші також не можуть терпіти.

Популярні новини зараз
Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Миша. Фото: скрін youtube
Миша. Фото: скрін youtube

Також можна спробувати хитрість з алюмінієвою фольгою. Її потрібно згорнути в кульки та розмістити у місцях, через які миші можуть проникнути до будинку. Шурхіт фольги відлякує гризунів.

Змусити гризунів залишити будинок можна за допомогою репелентів, які слід розпорошити у місцях, де були помічені миші.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як позбутися котячого запаху в будинку за кілька гривень: простий, але ефективний лайфгак.

Також наш портал інформував, "тропічна" пастка для мух, яка подарує вам здоровий сон: просто спробуйте.

Крім того, ми писали, як позбавитися осиного гнізда, але щоб обійшлося без укусів: ефективні та безпечні способи.