Першим і найголовнішим правилом турботи про печінку та нирки є правильне харчування.

Найкращим харчуванням є збалансована дієта, яка містить мінімум солі та невелику кількість жирів в продуктах харчування. Збалансоване харчування включає фрукти та ягоди. Серед них існує кілька, які найкраще підходять для того аби подбати про печінку та нирки.

Перший помічник - кавун. Цей літній плід не лише смачне доповнення раціону, а й корисна ягода. Він допомагає ниркам вивести шкідливі речовини з організму та зменшує в крові концентрацію сечової кислоти.

Кавуни, скріншот: YouTube
Кавуни, скріншот: YouTube

Друга ягода - чорниця. Ця ягода містить велику кількість антоціанів. Окрім цього вона є одним із найкращих антиоксидантів та природним засобом детоксикації організму. Існує думка, що чорниця позитивно впливає і на пошкоджені нирки.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Потрібно бути готовим: Галущенко звернувся до українців Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Чорниця, фото з вільних джерел
Чорниця, фото з вільних джерел

Лимон не менш корисний для печінки та нирок. Завдяки своїм лікувальним властивостям може виводити токсини з організму людини. Він може бути корисним при лікуванні такої хвороби як ожиріння печінки.

Лимон. Фото: скрін youtube
Лимон. Фото: скрін youtube

Зелені та червоні яблука однаково корисні для здоров'я нирок та печінки. Для того, щоб отримати більше корисних речовин фрукт треба їсти зі шкіркою, ретельно перед тим його вимивши. Рекомендують вживати хоча б одне яблуко в день.

Яблука. Фото: скрін youtube
Яблука. Фото: скрін youtube

Ще однією корисною ягодою є виноград. Бажано обирати ягоди темного кольору, адже в них набагато більше корисних речовин ніж в білому. Плоди краще споживати зі шкіркою, бо в ній міститься багато вітамінів.

Виноград. Фото: скриншот Youtube
Виноград. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, як врятувати серце від хвороб: овочі, що знижують холестерин

Раніше портал Знай інформував, ваші гарні нігтики будуть радувати довше: 7 порад, які дозволять тримати ваш манікюр у відмінному стані

Також наш портал повідомляв, викиньте "кривавий" пілінг і візьміть куркуму: маска, що омолоджує і освітлює, яка врятує від зморшок