Біль у горлі – поширений симптом, який приносить багато дискомфорту. В надії швидше позбутися больових відчуттів, багато хто вдається до народних методів, проте сильно ризикує лише погіршити свій стан. Про це пише портал beautytips.

У 21 столітті медицина знаходиться на високому рівні і така дрібниця як біль у горлі досить просто лікується, потрібно лише сходити в аптеку та підібрати потрібний засіб. Однак є люди, які віддають перевагу народним засобам. Деякі з них дійсно можуть допомогти полегшити стан, але багато хто зробить тільки гірше.

Біль в горлі. Фото: скрін youtube
Біль в горлі. Фото: скрін youtube

Так, отоларингологи застерігають від використання часникового соку, соків цибулі, редьки та буряків. Всі ці продукти містять кислоту, яка випалює слизову. У результаті дискомфорт у горлі лише посилюється.

Хворе горло, скріншот: Youtube
Хворе горло, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Хворе горло не варто лікувати за допомогою засобів, що містять спирт, адже вони можуть спровокувати ще більший набряк і запалення.

Фахівці при болю в горлі радять дотримуватися дієти – виключити з раціону алкоголь, солоне, кисле, гостре, смажене. Тепле молоко з вершковим маслом чудово підійдуть, щоб на якийсь час "заспокоїти" горло і полегшити стан.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, фахівці пояснили, чому подрімати в обід - не найкраща ідея: на довголіття можна не розраховувати.

Також наш портал інформував, що здоров'я підкосить відчутно: дієтологи назвали м'ясний делікатес, яким краще не балувати смакові рецептори.

Крім того, ми писали, навіть щіпка може нашкодити: дієтологи попередили про небезпеку приправи, яка є на кожній кухні.