В Україну йде нова хвиля спеки та стовпчики термометрів у деяких регіонах знову злетять до +37 градусів. У таких умовах дуже важливо знати лайфгак, що дозволяє охолодити тіло та уникнути зневоднення. Про це пише портал chasdiy.

Квас, солодке газоване та інші холодні напої здаються справжнім порятунком під час спеки, проте по-справжньому допомогти пережити літню спеку може гарячий чай. Звучить як парадокс, але цілком зрозумілий.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Дослідження показали, що гарячий чай в екстремальну спеку позитивно впливає на самопочуття. Цей напій позбавить спраги і поповнить запаси втраченої рідини.

Також він сприяє розширенню судин та активізації потовиділення, що, у свою чергу, має охолодний ефект на шкіру. У спеку часто підвищується тиск, а в чаї є поліфеноли, які допомагають його нормалізувати.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Спека в Україні, скріншот з відео
Спека в Україні, скріншот з відео

Щодо холодної води в літню спеку, то вона може бути небезпечною. Організм намагатиметься підігріти холодну рідину, а не охолодити її, що загрожує втратою тепла. Це може призвести до аритмії та спазмів судин, що вкрай небезпечно для людей із проблемами серця.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нова хвиля спеки накриє Україну: де стовпчики термометрів знову злетять до +37.

Також наш портал інформував замість засмаги - сонячний опік: як допомогти собі в домашніх умовах і чого робити не можна.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, можна злягти з температурою і навіть гірше: як правильно користуватися кондиціонером у спеку, щоб не захворіти.