Вже в середині літа грядки починають пустіти. Деякі культури вже встигли дати врожай, тож земля звільняється.

Ці ділянки можна використовувати для другого врожаю за сезон – виростити ріпу, редис та дайкон. Початок серпня – ідеальний час для посадки коренеплодів, оскільки погода ще тепла, а до похолодання та заморозків ще далеко.

Для літньої посадки підійдуть не все насіння. Вибирати їх потрібно з урахуванням терміну дозрівання того чи іншого сорту чи гібриду. У випадку з ріпою та дайконом найкраще купувати для посадки ранньостиглі та середньостиглі сорти та гібриди. Редиска можна брати навіть пізньостиглий.

Вирощування редиски, скріншот: YouTube
Вирощування редиски, скріншот: YouTube

Стартом для сівби є середньостатистичний початок заморозків у вашому регіоні. Так, відрахувавши від цієї дати 2-2,5 місяці, ви оберете ідеальний час для висаджування насіння.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Перед посадкою не забувайте враховувати, які культури росли на грядці раніше. Все через те, що рослини беруть із ґрунту певний набір поживних речовин. Якщо садити одну й ту саму культуру рік у рік, то в ґрунті просто не залишиться мікро- та макроелементів, необхідних для гармонійного росту та розвитку рослин.

Полив городу, фото: скріншот з відео
Полив городу, фото: скріншот з відео

Наприклад, для дайкона, ріпи, редиски та решти представників хрестоцвітих кращими попередниками стануть: картопля, морква, бобові, цибуля, часник, салатні, зелені культури. Небажано висаджувати дайкон, ріпу та редис на ґрунті, де до цього росли близькі родичі по хрестоцвітому сімейству: капуста, рукола, гірчиця, редька.

Нагадаємо, як у серпні прибрати з огірків гіркоту: цей настій подарує грядкам нове життя.

Раніше ми повідомляли, що допоможе полум'я: найкращі способи позбутися одного разу парші на картоплі.

Також стало відомо ваша ділянка буде найкрасивішою в окрузі: секрети вирощування флоксів.