Багато господарів і господинь просто не можуть обійтися без того, щоб не замаринувати або не засолити огірки на осінньо-зимовий період.

Ці процеси вимагають особливих знань та навичок, а особливо важливо пам'ятати усвідомлення того, що не всі огірки годяться для цього.

Вирощування огірків. Фото скріншот з Youtube
Вирощування огірків. Фото скріншот з Youtube

Наприклад, забудьте про те, щоб використовувати для консервації пожовклі плоди або ті, які вже перезріли. Їх залиште для чогось іншого. Крім цього, для заквашування чи маринування не підійдуть гіркі чи покручені огірки. Перший варіант може зіпсувати смак, другий складно вимити.

Крім того, звичайно ж, не підійдуть і ті плоди, які мають пошкоджену чи зіпсовану шкірку. Швидше за все туди вже проникли бактерії, а вони, у свою чергу, згодом можуть призвести до вибуху банки. Для цього процесу не підійдуть і великі огірки - найкраще середні та дрібні екземпляри із чорними "голочками".

Популярні новини зараз
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам Грошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити "Раз на рік звітуватиму": Віра Брежнєва зізналася, як часто 40-річним хочеться сексу Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Показати ще

Консервовані огірки із гірчицею, фото: Знай.ua
Консервовані огірки із гірчицею, фото: Знай.ua

Найкраща рекомендація — консервувати огірки якнайшвидше після збирання врожаю чи покупки на ринку. А тепер варто згадати, як запобігти помутнінню розсолу декількома способами — добре вимити всі компоненти перед консервацією, підібрати цілі банки і добре їх простерилізувати, використовувати справний ключ для закручування та дотримуватися рецепту.

Нагадаємо, як у серпні прибрати з огірків гіркоту: цей настій подарує грядкам нове життя

Як повідомляв "Знай.uа", чотири причини, чому огірки виросли гіркими: як не припуститися помилки на наступний урожай

Знай.uа писав, допоможе полум'я: найкращі способи позбавитися за один раз від парші на картоплі