Наші дорогі читачі, які в ці спекотні літні дні вже збирають перший урожай огірків, можуть дізнатися відповідь на одну із найбільших загадок – чому огірки ростуть кривими. Багато городників хочуть класти у банки прямі та гарні огірочки, але далеко не завжди так виходить.

Один із українських блогерів-городників пояснив, чому так відбувається з овочом, і як уникнути подібної ситуації.

Огірки. Фото: скрін youtube
Огірки. Фото: скрін youtube

Чому огірки ростуть кривими

Найпоширенішою причиною такої ситуації є дефіцит калію, якого може не вистачати саджанцям вже до середини літнього часу. Ознаками цього явища є жовтуватий відтінок плодів та видозмінена форма. При цьому краї листя світлішають.

Цю проблему легко вирішити. Слід обприскати саджанці настоєм калійної солі. Треба взяти 25-30 г на 10 літрів води. Після цього землю щедро поливаємо звичайною водою.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Огірки. Фото: скрін youtube
Огірки. Фото: скрін youtube

Брак азоту – ще одна поширена причина того, що огірки дещо криві. Іншими помітними ознаками є малі листочки жовтого кольору, тонке стебло. Також вони ростуть біля кореня товщі, а далі все тонше.

Стануть в нагоді органічні підживлення. Зокрема настій коров'яку, який розводять так: 1 частина розчину до 10 частин води. Можливо настій з урахуванням трави. Його розчиняють у воді так само у пропорції 1:10.

Огірки можуть рости в іншій формі, коли їм не вистачає води . Тож не забувайте про поливання. Холодна вода шкодить рослинам, краще нагрійте до +25. Якщо плоди дуже звужуються всередині, хоча до кінця нормальні, це могло статися від крижаної води. Поливайте огірки щонайменше 1 десь у 3 дня.

Огірки, фото kobrincity
Огірки, фото kobrincity

Влітку слід уважно стежити за огірками. Коли йдеться про збирання врожаю, треба оглядати город хоча б раз на 2-3 дні. В іншому випадку деякі огірки перезріватимуть і не зможуть отримувати достатню кількість поживних речовин. Тому вони можуть змінюватися на дивні форми.

Нагадаємо, видалення листя капусти: розкрито секрет врожайного "оголення", ви точно цього не знали.

Раніше повідомлялося, відмовтеся від оладок, і буде щастя: добриво з кислого молока, сметани, кефіру або ряжанки.

Також, біолог підказав, як збільшити врожай помідорів без добрив: потрібні тільки спритні пальчики.