Щоб вирощування огірків було успішним, слід дотримуватись певних правил.

Насамперед переконайтеся, що ділянка відповідає біологічним вимогам цієї культури.

Вирощування огірків, кадр з відео
Вирощування огірків, кадр з відео

Огірки добре ростуть тільки на освітлених сонцем протягом дня відкритих грядках, які, крім того, штучно захищені від вітру. У той же час грунт для їх вирощування повинен мати хорошу структурність і теплоємність. Це потрібно для того, щоб задовольнити потреби надзвичайно чутливої ​​до несприятливих факторів кореневої системи.

До початку цвітіння огірки можна поливати не частіше ніж один раз на тиждень. Або навіть не поливати, якщо пішов дощ. Після того, як з'являться квіти, поливати потрібно кожні 3-4 дні, а то й щодня, якщо тримається спека.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Вирощування огірків, кадр з відео
Вирощування огірків, кадр з відео

Варто віддавати перевагу поливу огірків дощуванням. Але якщо на листі рослини є плями, які говорять про хворобу, дощування слід скасувати. Під дорослі рослини потрібно приблизно 20-30 л води на 1 кв. м.

У теплу погоду поливають у другій половині дня, але до 17:00. Якщо ж ночі холодні, рекомендується ранковий полив. Грунт під огірками після поливу має бути вологим на глибину не менше 40 см.

Нагадаємо, що пожовтіло пір'я часнику: народні методи "лікування", режим поливу та обробки.

Раніше ми повідомляли, що квасоля та консервні банки проти колорадського жука: прості та безпечні способи врятувати картоплю без хімії.

Також стало відомо, що солодкий буряк для українського борщу чи ароматного вінегрету: просте добриво, яке покращить смак урожаю.