Багато рецептів вимагають використання тертки, наприклад, щоб подрібнити овочі або отримати натертий сир. Однак такий простий пристрій з часом втрачає свою якість.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКупувати нову тертку зовсім не обов'язково, адже кулінари можуть легко її заточити своїми руками. Для цього є одразу декілька способів.
Перший – за допомогою ножа з тонким лезом. Вставте його в кожен отвір тертки, після чого акуратно прокрутіть кілька разів. У цьому весь секрет. Однак варто бути обережнішими, щоб не поранитися під час використання та миття, а також щоб не пошкодити лезо ножа.
Крім того, у цій справі кулінарам допоможе звичайна фольга. Шматок зімніть і притисніть, зробивши невелику кульку. Після цього просто натріть зім'яту фольгу на тертці. Навіть найдрібніші леза стануть гострими, потім потрібно лише промити тертку від залишків фольги.
Є ще один спосіб з використанням викрутки. Його сміливо можна назвати "дідівським", оскільки він знайомий людям старшого покоління. Візьміть інструмент і прокрутіть, намагаючись міцно притиснути метал до лез. Так потрібно пройтися по кожному отворі.
Раніше ми писали про те, що живіт скрутить так, що не розігнетеся: медики розповіли про побічні ефекти від популярної каші
Як повідомляв Знай.ua, чому не можна прати дитячі речі разом з одягом дорослих: педіатр назвала головні ризики та дала поради
Також портал Знай.ua писав, що не тільки об'єкт для гри: чому кішки гризуть або сидять у пакеті, коробці - коли це стає небезпечним