Багатьох із нас перед сном буквально атакує "нічний жор", з яким важко боротися. Це загрожує переїданням і зайвими кіло, проте певні продукти в таку пізню годину все ж таки можна собі дозволити.

Звичайно, наїдатися перед сном – дуже погана ідея, але перекус не зашкодить, якщо знати, які продукти вживати. Деякі з них допоможуть впоратися із почуттям голоду без побоювання набрати зайві кілограми.

Переїдання через стрес, фото gastronom
Переїдання через стрес, фото gastronom

Експерти рекомендують за годину чи дві відмовитися від важкої їжі, кави, коли і алкоголю. Якщо відчуваєте, що до ранку недотягнете, можна з'їсти трохи фініків чи меду та випити тепле молоко. Воно містить триптофан, який сприятливо впливає на нервову систему людини і сприяє кращому засипанню.

Також можете без побоювання з'їсти ківі. У ньому міститься серотонін та фолат, які допомагають боротися з безсонням. Це стосується і мигдалю, щоб заповнити нестачу кальцію в організмі.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Незважаючи на розбіжності, банан теж можна з'їсти перед сном, адже він багатий на калій та магній, а також на триптофан, що допомагає швидко заснути. Однак дотримуйтесь міри.

Більше того, поєднання чорного шоколаду та чорносливу теж сприятливо впливає на організм, допомагає міцно заснути та зміцнити нервову систему.

Нагадаємо, як потрібно доглядати малину після збирання врожаю: ягоди будуть соковитими і дуже солодкими.

Раніше ми писали про те, що шипшина стане вашими надійними ліками: чому так важливо регулярно вживати ягоди

Як повідомляв Знай.ua, не викидайте бананову шкірку: 3 способи підвищити врожай у кілька разів