Багато садівників надають перевагу грушам, і не даремно. Хоча це фруктове дерево вимагає досить ретельного догляду, але з вдячністю відповість вам на нього щедрим урожаєм.

Груші. Фото скріншот з Youtube
Груші. Фото скріншот з Youtube

Щоб покращити плодоношення фруктового дерева, необхідно знати як правильно підживлювати та доглядати за різними сортами.

Про це розповів Telegraph.

Осінні та зимові сорти

Популярні новини зараз
Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

До кінця літа відбувається активне дозрівання плодів. Ті дерева, з яких вже зібрали врожай, потребують додаткового харчування.

Груші. Фото скріншот з Youtube
Груші. Фото скріншот з Youtube

Після збирання врожаю рекомендується обробити дерева фунгіцидами та інсектицидами для захисту від шкідників та грибкових інфекцій.

Літні сорти

Для поліпшення розвитку кореневої системи рекомендується внести фосфорні добрива, але восени азотовмісні добрива не потрібні. Якщо поряд з рослинами ростуть вишня, слива або інші кісточкові, слід виключити використання хлористого калію.

Груша. Фото: Youtube
Груша. Фото: Youtube

До кінця серпня корисно підгодовувати яблуні та груші суперфосфатом та сульфатом калію (додавати 1,5 ст. л. добрива на 10 літрів води). Також корисні розчини на основі деревної золи (500 г золи на 10 літрів води) або можна просто розсипати її в сухому вигляді.

Груші. Фото скріншот з Youtube
Груші. Фото скріншот з Youtube

Якщо літо було холодним або дерево постраждало від хвороб та шкідників, додатково необхідно провести позакореневе підживлення за допомогою комплексних добрив без азоту. Можна додати гумат калію. Обприскування проводять увечері або у похмуру суху погоду.

Нагадаємо, відмовтеся від оладок, і буде щастя: добриво з кислого молока, сметани, кефіру або ряжанки.

Раніше повідомлялося, що біолог підказав, як збільшити врожай помідорів без добрив: потрібні тільки спритні пальчики.

Також, як потрібно доглядати за малиною після збору врожаю: ягоди будуть соковитими та надзвичайно солодкими