Наближається сезон кавунів, і хоч ціни не обіцяють бути низькими, попит серед українців точно буде. Купити ягоду можна і зараз, проте є ризик натрапити на продукт, насичений нітратами. Як вибрати безпечний кавун, пише today.ua.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПевна кількість нітратів міститись практично у всіх овочах та фруктах, які можна купити на ринку або в магазині. Втім, якщо продукт перенасичений ними, він стає небезпечним для здоров'я людини.
Та сама історія і з кавунами. Звичайно, при покупці можна повірити на слово продавцю та спокійно з'їсти ягоду вдома. Втім, завжди є шанс, що й сам продавець не знає всієї правди чи йому потрібно терміново продати партію.
Тож, щоб не ризикувати здоров'ям, слід перевірити кавун. Зробити це без розрізання не вдасться. Якщо продавець не згоден вирізати шматочок із "попки", то доведеться зробити це вже вдома.
Як зрозуміти, що кавун є небезпечним для вживання?
У хорошого кавуна прожилки мають бути білі, а якщо вони помаранчеві або жовті - явна ознака присутності нітратів. Зріз якісного кавуна має бути цукровий і мати характерні крупинки. Також шматочок кавуна можна опустити у воду - він має стати каламутним із рожевим відтінком. Нітратний кавун, занурений у воду, забарвить її у яскравий колір.
Раніше портал Знай повідомляв, кавуни, дині та лохина різко подешевшали на полицях супермаркетів, а сезон тільки почався.
Також наш портал інформував, буде не гірше за херсонського: як самому виростити соковитий кавун, 10 правил.
Крім того, ми писали, Комаровський розповів, чи можна їсти ранні кавуни: "Не може нічого вдіяти".