Пральна машина відчутно полегшує життя, адже зробити речі чистими можна одним натисканням кнопки. Але є і мінус - рахунки за світло та воду, які приходять наприкінці місяця. Однак є способи відчутно заощадити на пранні, пише Express.

Фахівці діляться кількома порадами, які зроблять використання пральної машинки економнішим, а платіжки за комуналку не такими великими.

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Порада №1

По можливості можна встановити двозонний лічильник і прати у нічний час, коли тариф на електроенергію йде з 50-відсотковою знижкою.

Порада №2

Нерідко люди вибирають високу температуру для прання, навіть якщо використовується миючий засіб, який вбиває мікроби за більш низьких температур. Холодніший режим допоможе відчутно знизити суми в платіжках за електроенергію. За словами експертів, близько 90% енергії при роботі пральної машинки витрачається саме на нагрівання води.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Порада №3

Порошки для прання, кондиціонери та інші засоби, особливо якісні, можуть коштувати досить чималі гроші. Саме тому необхідно економно використовувати їх під час прання. Фахівці рекомендують додавати не більше 110 мл засобу для завантаження білизни.

Раніше портал Знай повідомляв, речі, прання яких скоротить термін вашої пральної машини: варто бути обережними.

Також наш портал інформував, як часто потрібно прати постільну білизну – які фактори потрібно враховувати, щоб "допомогти" своєму здоров'ю.

Крім того, ми писали, як відіпрати речі, які просочилися потім: дешево, сердито та смачно пахне.