Овочі дуже корисні для організму і вживати їх рекомендується регулярно. Однак деякі з них можуть бути небезпечними, якщо їх щодня. Про це пише портал medinfo.

Раціон людини повинен бути різноманітним і обов'язково включати свіжі фрукти та овочі. Втім, не все рекомендується вживати на щоденній основі. Деякі овочі краще чергувати, адже шкоди організму може бути більше користі.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Селера

Деякі дієтологи рекомендують селера, як продукт, що спалює калорії, тому охочі схуднути налягають на нього з особливою старанністю. Втім, магічними властивостями схуднення селера не має, а от накопичувати в собі пестициди - цілком. Отже, зловживання продуктів може бути небезпечним для організму.

Шпинат

Містить багато вітамінів і корисний для організму, але й тільки в розумних кількостях. Він, як і селера, може накопичувати до 50 різновидів пестицидів, тому щодня його краще не вживати.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Броколі. Фото: Youtube
Броколі. Фото: Youtube

Броколі

Користь цього продукту складно переоцінити, але у великих кількостях не варто вживати. Страви з броколі можуть призвести до розладу травлення, тому їсти варто періодично.

Кукурудза

Головна небезпека у тому, що у сільських господарствах нерідко вирощуються сорти кукурудзи, під час створення яких відбулося багато генних модифікацій. Зайве споживання такого продукту загрожує розладом шлунка та алергічними реакціями.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, ароматні та смачні, але не завжди безпечні: чому їстівні гриби можуть бути небезпечними для людини.

Також наш портал інформував, не корисніше за фастфуд: дієтологи назвали "здоровий" продукт, який варто викинути з холодильника.

Крім того, ми писали, немає каменів у нирках тільки через це: який чай покращить ваше здоров'я і навіть позбавить жиру навколо печінки.