Літні канікули – це не лише про довгоочікуваний відпочинок, а й про потенційну небезпеку. Батьки повинні уважно дотримуватися всіх правил, щоб не наражати на ризик своїх дітей.

Про це українським батькам нагадали у МВС та поділилися декількома порадами, які зроблять літні канікули для дітей максимально безпечними та приємними.

Сімейна поїздка, фото drivenn
Сімейна поїздка, фото drivenn

Так, одна з рекомендацій – дітей не можна залишати без нагляду у воді, навіть якщо батьки впевнені у їхньому вмінні плавати. Також не варто забувати про нанесення сонцезахисного крему та окуляри, щоб унеможливити опіки.

Крім того, потрібно стежити, щоб вікна в квартирі були зачиненими, а також за тим, щоб діти були якнайдалі від небезпечних місць - будівництв, дороги і так далі. Всі ці правила допоможуть зберегти здоров'я та життя малюкам.
Також у Міністерстві підготували поради окремо для дітей. До них відносяться правила поводження з газовими та електроприладами, безпеки на вулиці та в інтернет-просторі. Ще не зайвим буде запам'ятати номери екстрених служб - поліції, швидкої допомоги та пожежної служби.