З хліба, який ніхто не встиг поглинути, а також який покрився пліснявою, можна зробити чудове добриво. За словами дуже досвідчених городників, такий продукт чудово підходить для удобрення грядок.

Зачатки цвілі на хлібі ще можна обрізати, а м'якуш пустити на грінки або панірувальні сухарі. Але це лише один з варіантів порятунку продукту, що псується, коли не піднімається рука викинути хліб.

В інших випадках можна було б приготувати добриво для городніх культур, але бентежить розмаїття плісняви ​​та грибка.

Добриво з хліба, скріншот: YouTube
Добриво з хліба, скріншот: YouTube

Добриво із запліснілого хліба

Насправді боятися тут нема чого. Саме вкритий буйним грибковим кольором хліб вважається першим другом для рослинності, тому можна без побоювання везти його на дачу або готувати добрива для кімнатної рослинності.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Виявляється, мікроорганізми, що оселилися на кірці і в м'якіші, найсприятливішим чином впливають на культурні рослини. Понад те, опинившись у грунті, вони беруть він роль антибіотика натурального походження.

Пліснява на хлібі
Пліснява на хлібі
facebook.com/ulanasuprun

Після такого підживлення помітно знижується розвиток хвороботворних мікроорганізмів. А для того, щоб знизити концентрацію солі в запліснілому хлібі, його необхідно попередньо вимочити в чистій воді.

Нагадаємо, біолог підказав, як збільшити врожай помідорів без добрив: потрібні лише спритні пальчики.

Раніше повідомлялося, куркума та горілка - це не тобі, а для грядок: гаряче підживлення, яке завалить город огірками.

Також, діставайте новорічні іграшки, щоб урятувати врожай: небанальні способи захиститися від птахів.