Кожен "кімнатний" флорист повинен знати, що для того, щоб домашні рослини радували око соковитою зеленню і пишним листям, необхідно подбати про регулярне і дієве підживлення.

Ніхто навіть не збирається сперечатися, що в магазинах є багато "крутих" коштів, які добре розрекламували. Однак, як у тій самій рекламі, навіщо платити більше, якщо все можна зробити самостійно.

Потрібно лише прийти на кухню та знайти лавровий лист. Давайте дізнаємося, як цю приправу можна використовувати у квітникарстві.

Про це розповів один з українських блогерів, який ділиться дачними та городними порадами у мережі YouTube.

Добриво з лаврового перцю, скріншот: YouTube
Добриво з лаврового перцю, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Упаковка лаврового листа, напевно, є практично в кожному будинку. І, напевно, більшість із нас використовує його лише за прямим призначенням - при готуванні.

Справа в тому, що лист лавра має антисептичні та антибактеріальні властивості. Крім того він багатий на вітаміни групи В, А і С, а також містить калій, магній, кальцій, фосфор, залізо, натрій, цинк.

І нарешті лавровий лист багатий на оцтову і мурашину кислоти, які надають відмінну стимулюючу дію на рослини. Все це робить його чудовим добривом для ваших кімнатних рослин.

Добриво з лаврового перцю, скріншот: YouTube
Добриво з лаврового перцю, скріншот: YouTube

Як приготувати підживлення

Для того ж, щоб приготувати лаврове підживлення для рослин достатньо взяти 4 лаврові листки і залити їх 1 л теплої, близько 70 градусів води.

Даємо листу настоятися протягом 3-4 годин та добриво готове. Використовувати його можна як по листку, так і для кореневого підживлення. Однак все добре в міру, тому проводити таке підживлення потрібно не частіше ніж 1 раз на місяць

Нагадаємо, не відмовляйте собі в задоволенні: який хліб можна їсти на дієті - фігурі точно не зашкодить.

Раніше повідомлялося, що найкраща хитрість городника: як покращити врожай за допомогою йоду, розсада це любить.

Також, зелень її любить, а шкідники – бояться: як із кавової гущі зробити універсальне добриво.