Цей стан настає у три етапи: пременопауза, менопауза та постменопауза.

Гінеколог-ендокринолог Тетяна Осауленко спільно з платформою доказової інформації про здоров'я пояснили, як можна полегшити неприємні симптоми під час менопаузи.

Жінки в менопаузу. Фото: Youtube
Жінки в менопаузу. Фото: Youtube

"Ми не можемо зупинити цей процес, однак ми точно можемо підтримувати якість свого життя на високому рівні. Лікувальні стратегії щодо симптомів менопаузи можна розділити на дві групи: поведінкові та медикаментозні. Важливо розуміти, що вони доповнюють одна одну", - йдеться у джерелі.

Жінки в менопаузу. Фото: Youtube
Жінки в менопаузу. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Полегшити стан у період менопаузи допоможуть такі поради:

  • Повноцінний і якісний сон, за можливості. Важливою є не тільки тривалість сну, а й час засинання (в ідеалі — до 23:00).
  • Збалансоване харчування з великою кількістю овочів, зелені, фруктів. Варто обмежити споживання простих вуглеводів і червоного м‘яса.
  • Контрастний душ.
  • Багатошаровий одяг, щоб була можливість знімати верхній шар за необхідності.
  • Фізична активність: прогулянки, різноманітні фізичні вправи, розтяжки, танці. Це корисно не тільки для підтримки м‘язової тканини, а і для покращення настрою.

Нагадаємо, ми писали, як перевірити, чи все гаразд з пам'яттю: прості тести на деменцію.

Як повідомляв "Знай.ua", гроші киян виділяють на дитячий табір у Закарпатті: автобус за 2 млн – це тільки початок.

Також "Знай.ua" інформував, як швидко позбутися шерсті тварин буквально за декілька секунд: знадобиться "інструмент" господинь.