За вікнами українців справжній "екватор" літа. Найбільша спека ще попереду, проте сезон меду – у розпалі. Бджолярі зі стажем кажуть, що зараз можна натрапити на шахраїв, які продають не мед, а лише "продукт" із його смаком.

Можна було б і не зважати на це, проте півлітрова баночка меду зараз у середньому коштує близько 150 гривень.

Саме тому ми знайшли поради, як відрізнити справжній мед від підробки.

Перевірка меду, скріншот: YouTube
Перевірка меду, скріншот: YouTube

Помилково вважати, що натуральний мед має бути рідким. Часто мед кристалізується, кажуть, що "зацукрувався". Це нормальний процес і, відповідно, така консистенція не вказує, що продукт не якісний.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага
Показати ще

Мед натуральний повинен стікати довгим струменем і спадати сходами. Важливо дивитися на сходи. Якщо він падає однією масою просто - це фальсифікат, який має великий обсяг вологи або інші махінації зі складом.

Перевірка меду, скріншот: YouTube
Перевірка меду, скріншот: YouTube

Не варто купувати у неперевіреного продавця відразу велику банку меду, а візьміть маленьку баночку для проби та проведення експерименту із хлібом.

Опустіть шматочок хліба в мед на 10-12 хвилин: якщо він розм'якне, то означає, що ви купили банальний цукровий сироп, а в натуральному меді хліб затвердіє.

Нагадаємо, коштує копійки, але ефективність на рівні: як у побуті можна використовувати гліцерин.

Раніше повідомлялося, не мийте підлогу, якщо не хочете бути самотнім і бідним: дні тижня, коли прибирання заборонено, секрети.

Також, схуднути без спорту та дієт за пару секунд: фітнес-тренер показала, як не мучити себе і бути стрункою тут і зараз.