Не всі городники замислюються про те, наскільки важливо поливати рослини в саду та на городі у певний час. Це дуже важливо, щоб вони росли здоровими та насиченими вологою.

Враховуючи спекотну погоду влітку, експерти із садівництва назвали найкращий час для поливу саду. Як виявилось, це зовсім не ранок.

Полив грядок, фото: sad-fasad.com.ua
Полив грядок, фото: sad-fasad.com.ua

Існує єдиний спосіб отримати воду та поживні речовини з ґрунту. І виключно з їхнього коріння, а це означає, що в спеку необхідний правильний режим поливу. Городникам радять поливати також ті рослини, які тільки починають рости.

У той же час слід пам'ятати про шкоду надмірного зволоження. Адже воно може призвести до того, що коріння рослин задихнеться. А, відповідно, не зможе отримати доступ до повітря.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Відповідно до рекомендацій, перший тиждень після посадки рослини фахівці рекомендують поливати щодня, якщо не буде дощу. На другий тиждень - через день, це життєво важливо для нових рослин. Крім того, важливо, щоб верхні два сантиметри ґрунту висихали між кожним поливом.

Грядки, фото: zelenasadyba.com.ua
Грядки, фото: zelenasadyba.com.ua

Коли краще поливати город:

Багато садівників поливають свій сад уранці, проте фахівці суворо не радять це робити. У літні місяці правильно поливати рослини виключно з настанням сутінків. Адже в цей час температура повітря дозволяє воді увібратися в ґрунт, гарантуючи, що вона довше залишиться вологою.

Грядки, скріншот: YouTube
Грядки, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що сам собі агроном: яка форма огірка вказує на катастрофу із урожаєм.

Раніше ми повідомляли, як врятувати потріскані помідори: спосіб із сіллю, який скаже гнилі "стоп".