Спеції широко використовуються в кулінарії, вони надають та підкреслюють смак страв, а також посилюють насолоду від трапези. Однак не всі знають, що прянощі можуть бути корисними і в інших справах.

Деякі способи застосування справді дивують. Наприклад, спеції здатні допомогти у питаннях здоров'я, краси та тіла, а також у побуті.

Спеції. Фото: скрін youtube
Спеції. Фото: скрін youtube

Зубний біль

При цьому неприємній недузі скористайтеся бутончиками гвоздики, якщо немає можливості або часу відвідати кабінет стоматолога. Коли почнете її жувати, одразу відчуєте ефект – біль вщухне, ясна зміцниться, а подих стане свіжим.

Схуднення

Щоб спалити жир, потрібно додавати червоний перець у їжу, по чайній ложці. Цей гострий продукт прискорює метаболічні процеси, сприяє згорянню калорій. Але будьте обережні, якщо ви страждаєте на виразку, гастрит або серцево-судинні захворювання.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Схуднення. Фото: Youtube
Схуднення. Фото: Youtube

Кашель

Молоко у поєднанні з куркумою допоможе заспокоїти кашель та очистити дихальні шляхи. Для цього до склянки молока додайте 0,5 ч. ложки прянощі, прокип'ятіть, приберіть з вогню. Для посилення ефекту краще приймати з медом.

Миття посуду

Гірчиця легко замінить засіб для миття посуду, оскільки вона прибирає жир та забруднення, при цьому екологічна.

Миття посуду. Фото: скрін youtube
Миття посуду. Фото: скрін youtube

Як повідомляв Знай.ua, чому літнім українцям краще вживати халву - корисні властивості, про які ви не знали

Раніше ми писали про те, що справжня цукрова "бомба", але це ще не все: чому варто відмовитися від морозива, навіть якщо дуже хочеться