Халва, як стверджує лікар-дієтолог, є корисним продуктом для здоров'я кишечника людей похилого віку, оскільки містить значну кількість клітковини.

Експерт пояснює, що халва сприяє розвитку корисних бактерій та покращує роботу кишечника. Зокрема, соняшникова халва містить велику кількість вітаміну Е, який має антиоксидантні властивості та уповільнює процес старіння, а також запобігає розвитку серцево-судинних захворювань.

Домашня халва, скріншот: YouTube
Домашня халва, скріншот: YouTube

За словами дієтолога, арахісова халва є джерелом кремнію, яке важливе для здоров'я кісток, зубів, шкіри, сухожиль і хрящів. Продукт із кунжуту містить кальцій, а халва із мигдалю – магній. Магній необхідний організму людей похилого віку для зміцнення кісткової системи та зниження артеріального тиску.

Для зміцнення серцево-судинної системи та формування клітинних мембран дієтолог рекомендує споживати халву із лляного насіння. Цей вид халви багатий омега-3 жирними кислотами, що мають протизапальні та протихолестеринові властивості. Вживання омега-3 допомагає запобігти осіданню шкідливого холестерину на стінках судин.

Популярні новини зараз
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Домашня халва, скріншот: YouTube
Домашня халва, скріншот: YouTube

Однак дієтолог зазначає, що вживання халви не рекомендується людям з інсулінорезистентністю та діабетом. Також особливу обережність слід виявляти у цьому продукті людям із надмірною вагою.

Нагадаємо, як позбутися головного болю без ліків - цей метод допоможе не гірше за таблетки.

Як повідомляв "Знай.ua", подбайте про свої ніжки: лікар підказала, які народні методи допоможуть при появі мозолів.

Знай.uа писав, не каша, а панацея: дієтологи пояснили, чому потрібно їсти гречку