Халва, як стверджує лікар-дієтолог, є корисним продуктом для здоров'я кишечника людей похилого віку, оскільки містить значну кількість клітковини.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЕксперт пояснює, що халва сприяє розвитку корисних бактерій та покращує роботу кишечника. Зокрема, соняшникова халва містить велику кількість вітаміну Е, який має антиоксидантні властивості та уповільнює процес старіння, а також запобігає розвитку серцево-судинних захворювань.
За словами дієтолога, арахісова халва є джерелом кремнію, яке важливе для здоров'я кісток, зубів, шкіри, сухожиль і хрящів. Продукт із кунжуту містить кальцій, а халва із мигдалю – магній. Магній необхідний організму людей похилого віку для зміцнення кісткової системи та зниження артеріального тиску.
Для зміцнення серцево-судинної системи та формування клітинних мембран дієтолог рекомендує споживати халву із лляного насіння. Цей вид халви багатий омега-3 жирними кислотами, що мають протизапальні та протихолестеринові властивості. Вживання омега-3 допомагає запобігти осіданню шкідливого холестерину на стінках судин.
Однак дієтолог зазначає, що вживання халви не рекомендується людям з інсулінорезистентністю та діабетом. Також особливу обережність слід виявляти у цьому продукті людям із надмірною вагою.
Нагадаємо, як позбутися головного болю без ліків - цей метод допоможе не гірше за таблетки.
Як повідомляв "Знай.ua", подбайте про свої ніжки: лікар підказала, які народні методи допоможуть при появі мозолів.
Знай.uа писав, не каша, а панацея: дієтологи пояснили, чому потрібно їсти гречку