Влітку традиційно відкривається сезон морозива, адже це один з найдоступніших способів охолодитись і перекусити солоденьким. Однак деякі не бачать міри і їдять його в надто великій кількості, не знаючи про наслідки.

Фахівці пояснили, чому слід обмежити споживання морозива чи навіть зовсім відмовитись від нього. Почати варто з того, що в довгостроковій перспективі ласощі не здатні завдати непоправної шкоди організму, проте ризики все ж таки є.

Морозиво з авокадо, кадр з відео
Морозиво з авокадо, кадр з відео

Морозиво містить неймовірну кількість жирів. Наприклад, в одній порції 500 г їх може бути до 220% від денної норми, що рекомендується. Якщо ви з'їсте занадто багато, насичені жири підвищать рівень "поганого" холестерину, внаслідок чого зросте ризик серцево-судинних захворювань.

Також варто попередити про високий вміст цукру, шкода якого вже давно доведена. Він у поєднанні з насиченими жирами здатний послабити когнітивні навички та пам'ять. До того ж, при надмірному поїданні морозива зростає вага, а підшкірний жир накопичується.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Зайва вага / фото : Pixabay
Зайва вага / фото : Pixabay

"Найчастіше у любителів цих ласощів вісцеральний жир накопичується на одній із найпроблемніших зон – животі. Він також може накопичуватися в артеріях, що призводить до діабету 2 типу, онкології та хвороб серця", - розповіли любителям морозива.

Крім того, морозиво негативно впливає на роботу кишківника, знижуючи в ньому рівень корисних бактерій і збільшуючи кількість шкідливих.

Нагадаємо, не каша, а панацея: дієтологи пояснили, чому потрібно їсти гречку