З настанням літа в Україні розпочався сезон черешні. У зв'язку з цим на сторінці Міністерства охорони здоров'я України у соцмережі Facebook розповіли про корисні властивості цієї ягоди.

У всіх сортах черешні багато клітковини, міді, калію та марганцю, що допомагає в регуляції серцевого ритму, скорочення м'язів, передачі нервового імпульсу та регуляції кров'яного тиску.

Черешня, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Черешня, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Також черешня запобігає деформації кісткової тканини, тому її рекомендують вживати всім дітям, особливо тим, хто страждає на ожиріння.

Крім цього, черешня добре впливає на сон, оскільки має велику кількість мелатоніну, який допомагає врегулювати цикл сну і бадьорості.

Популярні новини зараз
"Резерв+" не підтягує дані: коли чекати повістку Після оновлення даних у "Резерв+" можуть бути неприємності – за що прийдуть штрафи Виплати ВПО змінюються: що чекає переселенців з 1 серпня Боржникам виплатять допомогу, щоб розрахуватись за комунальні послуги: кому випаде унікальний шанс
Показати ще

Спляча людина, фото: Знай.ua
Спляча людина, фото: Знай.ua

Також ця ягода здатна знизити рівень сечової кислоти в організмі, що робить черешні особливо корисними для людей, які страждають від подагри.

Черешня також входить до переліку некрохмальних фруктів, які можна вживати людям із цукровим діабетом. Проте важливо контролювати порції.

Згідно з даними Британської діабетичної асоціації, для людей з діабетом прийнятною є порція в 14 черешень (2 ківі, 7 полуниць або 3 абрикоси). Проте всі люди мають різну сприйнятливість до вуглеводів, тому рекомендується визначити рівень глюкози в крові через 1-2 години після вживання черешні вперше.

Залежно від стиглості, в 1 чашці черешні без кісточок знаходиться близько 6 чайних ложок цукру. Порція о пів чашки не повинна бути проблемою для більшості діабетиків. Глікемічний індекс свіжої черешні становить 62.

Публікація Міністерства охорони здоров'я України: Facebook
Публікація Міністерства охорони здоров'я України: Facebook
Публікація Міністерства охорони здоров'я України: Facebook

Публікація Міністерства охорони здоров'я України: Facebook
Публікація Міністерства охорони здоров'я України: Facebook
Публікація Міністерства охорони здоров'я України: Facebook

Слід зазначити, що є люди, яким ця ягода зовсім протипоказана. Насамперед варто пам'ятати, що черешня може викликати алергічну реакцію. Тому її краще немає при схильності до алергії.

Черешню також не можна їсти хворим з виразкою та гастритом у момент загострення, тому що вона дратує слизову оболонку шлунка. Поза загостренням ягоду їсти можна, але з обережністю.

Нагадаємо, що пошкодуєте, що не дізналися цього раніше: як слід зберігати кавун, щоб уникнути отруєння – корисні поради.

Раніше ми повідомляли, що ви цього не знали – кому не можна їсти звичні українцям огірки.