Багатьох цікавить питання — як часто слід міняти постільну білизну, бо це просто необхідний процес для збереження чистоти та гігієни у вашому домі.

Незалежно від того, чи ведете ви активний спосіб життя, маєте домашніх улюбленців або стикаєтеся з алергіями, дотримання правильної гігієнічної практики є важливим аспектом вашого здоров'я. Згідно з рекомендаціями популярного французького виданняЗдоров'я Плюс, Частота зміни постільної білизни залежить від декількох факторів.

Прання постільної білизни Фото: скрін youtube
Прання постільної білизни. Фото: скрін youtube

Основна рекомендація полягає в заміні простирадл і наволочок щотижня. Однак слід враховувати деякі додаткові фактори, що впливають на частоту зміни: якщо ви приймаєте душ щодня і спите в піжамі, вистачить міняти простирадла кожні два тижні, як і тоді, якщо у вас є проблеми із диханням чи закладеністю носа.

У випадку, якщо ви хворієте на грип, застуду, псоріаз, дерматит — тоді цим потрібно займатися щодня.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Для збереження чистоти та гігієни під час прання постільної білизни слід дотримуватися деяких рекомендацій. Важливо читати етикетки на білизні, щоб визначити оптимальний цикл прання та рекомендовану температуру.

Основні рекомендації щодо температури прання такі: для бавовняних простирадл рекомендована температура від 40 до 60 градусів. Кольорові чи лляні простирадла слід прати при температурі не вище 40 градусів.

Постельное белье, фото vsepodomu
Постельное белье, фото vsepodomu

Дитяча постільна білизна, а також білизна з шовку, льону або атласу потребують спеціального підходу та використання відповідних миючих засобів.

Якщо на постелі з'являються жовті плями, можна використовувати господарське мило для їх видалення. Також харчова сода може послужити відмінним відбілюючим засобом.

Нагадаємо, пляшка води та крапелька хитрощів: лайфхак для охолодження повітря в будинку в період літньої спеки

Як повідомляв "Знай.uа", не подобається запах будинку: кілька порад, як зробити освіжувачі

Знай.uа писав, ви будете здивовані: в яких випадках може стати в нагоді дитяча присипка