Під час роздумів про свій режим харчування багато людей запитують: як часто потрібно їсти? Однак відповідь на це питання залежить від способу життя, наявних хвороб та особистих уподобань у харчуванні.

Світлана Павлюк, дієтолог, поділилася своїми порадами щодо кількості прийомів їжі на день на своїй сторінці в Instagram.

Нове шкільне харчування, скріншот: Youtube
Нове шкільне харчування, скріншот: Youtube

Триразове харчування - за словами дієтолога - є ідеальним варіантом для всіх і особливо необхідний для тих, у кого порушено обмін вуглеводів або є цукровий діабет 2-го типу. Крім того, такий режим дуже корисний людям із гіпотиреозом (порушення функції щитовидної залози), порушеннями менструального циклу та зниженою репродуктивною функцією.

Дрібні прийоми їжі - звучить привабливо ... теоретично бо при невеликих порціях легше контролювати кількість їжі, а постійні перекушування запобігають почуття голоду.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Однак на практиці такий режим призводить до того, що їжа стає єдиним об'єктом вашої уваги: ​​весь день ви контролюєте час, щоб не втратити наступного перекушування. Крім того, часті прийоми їжі впливають на гормональне тло і так далі.

Приймання їжі. Фото: скрін youtube
Приймання їжі. Фото: скрін youtube

Не забувайте, що для повноцінного перетравлення середнього розміру порції потрібно близько 5-6 годин.

А ось п'ятиразове харчування, останній з можливих варіантів, теж не кожному підійде, хоча ідеально — для вагітних жінок, матерів, що годують, спортсменів і тих, хто страждає від хвороб шлунково-кишкового тракту.

Нагадаємо, кава перша у списку: які продукти на сніданок не заряджають енергією і роблять лише гірше

Як повідомляв "Знай.uа", жодних бутербродів та сирників: звичні страви, які не можна їсти на сніданок, якщо не хочете гастрит та діарею

Знай.ua писав, не ризикуйте, навіть якщо дуже хочеться: дієтологи назвали категорії людей, яким протипоказані сливи