Багато хто міг хоч раз зіткнутися на кухні з такою популярною спецією, як мускатний горіх, який надає неповторного аромату стравам і навіть випічці.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОднак, необхідно бути дуже уважними і не використовувати його у великих кількостях, оскільки це може бути небезпечним для здоров'я.
Експерт із харчування Наталія Мазурик попереджає про потенційну небезпеку, пов'язану з мускатним горіхом, у своєму каналі в Telegram.
Прянощі отримують з кісточок мускатного горіха і використовують для прикраси різних страв, випічки, десертів та коктейлів. Він містить вітаміни А, С, Е та групи В, також мінерали, пектини, сапоніни, крохмаль, клітковину та ефірні олії. Проте слід зазначити, що у меленому вигляді деякі корисні речовини можуть руйнуватися.
Крім цього потрібно пам'ятати, що ця спеція містить речовину, звану міристицином, яка може впливати на нервову систему. Вживання великої кількості мускатного горіха може призвести до нудоти та галюцинацій. Тому фахівці рекомендують додавати трохи більше 0,1 г мускатного горіха на порцію страви.
Також слід уникати вживання мускатного горіха у разі індивідуальної непереносимості, серйозних психічних розладів, вагітності (оскільки це може спровокувати викидень) та годування груддю.
Для малюків віком до 3 років вживання мускатного горіха також не рекомендується. Зате дітям похилого віку можна безпечно давати випічку з мускатним горіхом.
Нагадаємо, гіпертонія може призвести до ниркової недостатності і навіть сліпоті: чим шкідливо підвищений тиск.
Як повідомляв "Знай.uа", дівчина помила голову в "Кока-Колі" і не чекала такого результату: звичайний шампунь вже не підійде
Знай.ua писав, якщо шашлик, то тільки такий: дієтологи назвали найбільш корисне м'ясо для пікніка