Плануєте придбати новий комплект постільної білизни, проте не знаєте на якій тканині зупинити вибір, пропонуємо вам розглянути три найкращі та доволі популярні варіанти: постільні комплекти з бязі, бавовни або сатину.

Постільна білизна. Фото Freepik
Постільна білизна. Фото Freepik

Якісна постільна білизна повинна відповідати багатьом вимогам: тканина, з якої вона виготовлена, не повинна вицвітати, зменшуватися в розмірах після прання, рватися або скочуватися.

На що слід звернути увагу при виборі постільної білизни

  • Зовнішній вигляд комплекту і його виробник.
  • Матеріал, з якого вона виготовлена.
  • Щільність тканини, з якої пошитий комплект.
  • Якість швів.

Постільна білизна. Фото Freepik
Постільна білизна. Фото Freepik

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

З якої тканини краще обирати постільну білизну?

  • Сатин. Ця тканина нагадує шовк, також переливається і приємна на дотик, проте зовсім не ковзає. Сатин має 2 сторони зовнішню і внутрішню. Внутрішня сторона м'яка, зовнішня — шовковиста, ідеально гладка. Сатин не мнеться, не змінює розміру навіть після багаторазового прання, на ньому не утворюються ковтунці.
  • Бязь — найпопулярніша тканина для постільної білизни. Цей вид тканин частіше використовують для виготовлення дитячиї комплектів, що само по собі її характеризує. Бязь добре витримує прання, відрізняється низькою ціною, добре тримає фарби, тому комплекти з бязі зазвичай яскраві.
  • Бавовна (поплін). Постільна білизна з бавовни м'яка, має хорошу щільність, приємна на дотик. Однак, ця тканина не виносять впливу гарячої води, тому прати комплекти з бавовни краще в прохолодній воді.

Раніше ми писали про те, як правильно висадити розсаду у відкритий ґрунт наприкінці весни: 5 правил, про які не всі пам'ятають і отримують поганий урожай

Як повідомляв Знай.ua, забудьте про ГМО і не турбуйтеся про дітей: генетик розповіла, чому не варто боятися цих організмів

Також портал Знай.ua писав, що змиються майже будь-які плями: як прати дитячі речі без застосування хімії, кілька цікавих способів.