Зменшити ризик серцевих захворювань можна, якщо частково чи повністю відмовитися від популярного продукту. Про це повідомляє інформаційний портал womanlife.

Людина щодня вживає сіль, безпосередньо додаючи її в страви для посилення смаку або вже в готових продуктах харчування, наприклад, ковбасах, сосисках, покупних соусах та багатьох інших.

Сіль, скріншот: YouTube
Сіль, скріншот: YouTube

Фахівці відзначають, що сіль негативно впливає на кровотік, відкладаючись на стінках судин. Згодом це веде до погіршення кровообігу та підвищення ризику серцевих захворювань.

Щоб уникнути надлишку солі в організмі та подальших проблем зі здоров'ям, експерти радять навчитися правильно вживати даний продукт. Зменшити кількість солі можна кількома способами.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Сіль. Фото: скрін youtube
Сіль. Фото: скрін youtube

Наприклад, не варто надто сильно солити страви під час їх приготування. Слід поступово зменшувати кількість солі та в ідеалі звести її додавання до мінімуму.

Але це не допоможе суттєво знизити споживання солі, адже її багато в інших покупних продуктах. Зміцнити результат можна, якщо уникати вже оброблених продуктів харчування та соусів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти потрібно їсти, щоб забути про "поганий настрій": і смачно, і корисно.

Також наш портал інформував, коли можна пити просту воду: забудьте про правило 8 склянок і припиніть "заливатись" на ніч.

Крім того, ми писали, ця звичка може коштувати здоров'я: медики розповіли, чого не можна робити під час і одразу після їди.