Насіння льону має багато корисних властивостей для організму, воно сприяє запобіганню різних захворювань і покращує загальний стан здоров'я.

Насіння льону містить значну кількість харчових волокон, які сприяють очищенню кишечника, стимулюють його "рухливість" і створюють відчуття ситості.

Насіння льону, скріншот: Youtube
Насіння льону, скріншот: Youtube

Гастроентеролог та дієтолог Олег Швець зазначає, що цей продукт добре відомий вмістом клітковини та дуже корисних жирних кислот Омега-3. Якщо розбирати одну порцію (28 грам), то можна помітити, що там міститься 152 ккал, 7,8 грам клітковини, 5,2 г білка, а також Омега-3, Омега-6, марганець (35 відсотків від добової норми), вітамін B1 та магній (28% від добової норми).

Насіння льону також допомагає знизити артеріальний тиск, але дуже важливо вживати його не менше трьох місяців, щодня.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначили до виплат додаткові 940 гривень: хто перший у списках В Україні різко дорожчає хліб, вершкове масло та пісне: свіжі ціни на базові продукти Українцям допоможуть з оплатою комуналки – гроші платитимуть щомісяця, але є умова Платити за електроенергію потрібно по-новому: постачальник послуг попередив споживачів
Показати ще

Фітоестрогени, що містяться в насінні льону, допомагають захистити жіночий організм від утворення новоутворень та полегшують прояви клімаксу та дискомфорту, пов'язаного з менопаузою.

Насіння льону. Фото: Youtube
Насіння льону. Фото: Youtube

Насіння льону має безліч корисних властивостей для організму. Вони сприяють нормалізації рівня холестерину, знижують рівень цукру на крові, що допомагає знизити ризик розвитку діабету.

Однак слід звернути увагу на рекомендовану добову кількість вживання лляного насіння. Експерти радять не перевищувати 1-2 столові ложки на день, що становить 10-20 грамів насіння. Важливо бути обережними і не переборщувати, оскільки насіння льону містить рослинні ціанідні сполуки і мають високий вміст клітковини. Якщо перевищити кількість, що рекомендується, може виникнути пронос і дискомфорт в кишечнику.

Також важливо враховувати, що насіння льону не рекомендується вживати дітям віком до 3 років та жінкам з ендометритом, фіброміомою матки або полікістозом яєчників. Також вагітним жінкам і грудьми, що годують, і за наявності каменів у жовчному міхурі.

Нагадаємо, вчені поставили крапку на питанні, що "шкідливіше" - не доїдати жири чи вуглеводи

Як повідомляв "Знай.uа", користь та шкода цибулі: які проблеми з організмом може спровокувати овоч

Знай.uа писав, простіше не виходити з дому? Як полегшити симптоми метеозалежності - поради від лікаря