Дієтологиня Кім Лінсдей з Австралії ділиться важливою інформацією про те, які продукти не можна розігрівати, щоб не підхопити мікроорганізми, відомі своєю небезпекою.

Вона наголошує, що повторне розігрівання картоплі, зберігання рису при кімнатній температурі та некоректне зберігання яєць можуть призвести до харчових отруєнь. Про це повідомляє видання The Sun.

Картопля – це продукт, який зазвичай не вимагає попереднього розігріву, проте, якщо ви вирішили розігріти його, то будьте обережні.

Зберігання крохмалистих продуктів при кімнатній температурі понад 2 години може призвести до розмноження бактерії Clostridium botulinum, що викликає ботулізм. Ця бактерія потрапляє на картоплю з ґрунту, де вона росла. Тому, якщо ви готуєте картоплю у фользі, будьте пильні, оскільки матеріал сприяє розмноженню бактерій, оскільки перекриває доступ кисню.

Молода картопля. Фото: Youtube
Молода картопля. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Що стосується рису, то існує така бактерія Bacillus cereus, яка може міститись у недоварених зернах. Якщо ви зберігаєте цю крупу за кімнатної температури... тим більше шанс того, що ця бактерія вас "зачепить". Дуже важливо охолодити рис перед тим, як розпочати його приготування – вистачить і тридцяти хвилин. Але й не тримайте рис у холодильнику більше 24 годин, якщо будете його повторно їсти.

І насамкінець, звичайно ж, курячі яйця — їх можна пов'язати з бактерією сальмонели, яка викликає біль у животі, діарею, блювоту та пропасницю в тому випадку, якщо готувати їх при температурі від 4 до 75 градусів. І в жодному разі не розігрівайте їх повторно.

Нагадаємо, як вживати часник, щоб "вичавити" з нього максимум користі: кілька простих правил

Як повідомляв "Знай.ua", шашлик замість насолоди може принести хвороби: як зробити його безпечнішим?

Знай.ua писав, шкідливий для печінки і може викликати рак: названий найбільш небезпечний чай