Дієтологиня Кім Лінсдей з Австралії ділиться важливою інформацією про те, які продукти не можна розігрівати, щоб не підхопити мікроорганізми, відомі своєю небезпекою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВона наголошує, що повторне розігрівання картоплі, зберігання рису при кімнатній температурі та некоректне зберігання яєць можуть призвести до харчових отруєнь. Про це повідомляє видання
Картопля – це продукт, який зазвичай не вимагає попереднього розігріву, проте, якщо ви вирішили розігріти його, то будьте обережні.
Зберігання крохмалистих продуктів при кімнатній температурі понад 2 години може призвести до розмноження бактерії Clostridium botulinum, що викликає ботулізм. Ця бактерія потрапляє на картоплю з ґрунту, де вона росла. Тому, якщо ви готуєте картоплю у фользі, будьте пильні, оскільки матеріал сприяє розмноженню бактерій, оскільки перекриває доступ кисню.
Що стосується рису, то існує така бактерія Bacillus cereus, яка може міститись у недоварених зернах. Якщо ви зберігаєте цю крупу за кімнатної температури... тим більше шанс того, що ця бактерія вас "зачепить". Дуже важливо охолодити рис перед тим, як розпочати його приготування – вистачить і тридцяти хвилин. Але й не тримайте рис у холодильнику більше 24 годин, якщо будете його повторно їсти.
І насамкінець, звичайно ж, курячі яйця — їх можна пов'язати з бактерією сальмонели, яка викликає біль у животі, діарею, блювоту та пропасницю в тому випадку, якщо готувати їх при температурі від 4 до 75 градусів. І в жодному разі не розігрівайте їх повторно.
Нагадаємо, як вживати часник, щоб "вичавити" з нього максимум користі: кілька простих правил
Як повідомляв "Знай.ua", шашлик замість насолоди може принести хвороби: як зробити його безпечнішим?
Знай.ua писав, шкідливий для печінки і може викликати рак: названий найбільш небезпечний чай