М'ята є досить популярною рослиною в українців. ЇЇ люблять додавати не тільки до чаю а урізноманітнювати нею різні страви. М'ята має приємний смак, чого не скажеш про процес вирощування цієї рослини на своєму городі.

М'ята, скріншот з відео
М'ята, скріншот з відео

Коріння м'яти досить повзуче та дуже швидко розростається на земельній ділянці. Але цю проблему можна вирішити, якщо знати з якими рослинами треба посадити м'яту.

М'ята - досить непримхлива рослина і прекрасно приживається і в тіні і на сонечку. Але головний її мінус у тому, що вона дуже швидко розростається. Але цього можна уникнути, якщо посадити поряд:

  • помідори - дана культура здатна перемогти практично будь-яку рослину, що росте поряд, завдяки своїм сильним корінням, які забирають з ґрунту всі корисні властивості. Однак коріння м'яти не таке глибоке, тому рослина отримує достатньо харчування, але й не розростається. Ця запашна трава відлякує від помідорних кущів шкідників, а також насичує її приголомшливим смаком.

М'ята, скріншот з відео
М'ята, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Показати ще
  • багаторічні трави, які вже встигли вкоренитися. У такому разі м'яті не вдасться їх потіснити. Але якщо м'ята була посаджена першою, то до неї не варто підсаджувати трави, інакше вона їх придушить.
  • чагарники та плодові дерева, тому що у них коріння потужніше і м'яті не вдасться одержати гору. До того ж рослина перебуватиме в тіні і не матиме достатньо сил активно розростатися.

Нагадаємо про найкраще "підживлення" помідорам з йоду, щоб урожаю вистачило "на всю країну": на весь сезон вистачить.

Раніше ми повідомляли, як врятувати орхідею за допомогою часнику: листя і коріння стануть, як новенькі.