Іноді садівники та дачники, яких тільки зусиль не докладають, щоб виростити хороший урожай малини і балувати себе та своїх рідних і влітку та взимку малиновим варенням, а ця рослина вперто не дає смачних ягід.

Існують секрети, завдяки яким гарного врожаю вдасться легко досягти. Порадами щодо догляду за малиновими кущами ділиться телеграм-канал "Душа садівника".

З цими знаннями кожному садівникові та дачнику вдасться виростити багаті врожаї на заздрість усім.

Малина. Фото: скрін youtube
Малина. Фото: скрін youtube

Основні правила вирощування малини

Насамперед треба пам'ятати, що малину в жодному разі не можна садити в тіні. Кущі потрібно проріджувати в червні, поки немає стиглих ягід і зелена поросль малини ще не дуже велика. На кожному кущі слід залишати по 2 молоді стебла, найбільш врожайні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

В середині липня зріжте верхівки на 10-15 см. Провесною під кожен кущ висипайте по відру перегною. Він не дасть землі пересихати. Та й у будь-якому випадку підживлення малині просто необхідне. Адже за літо вона має вигнати потужні стебла.

Кущ малини, скріншот з відео
Кущ малини, скріншот з відео

Восени після вирізки стебел, які дали плоди, під кожен кущ треба підсипати ще по пів відра перегною з додаванням 0,5 склянки суперфосфату.

Оскільки малина досить ніжна рослина, підв'язуйте стебла до шпалери (решітки). Адже коли вітром хитає кущики, ніжні бічні гілочки, навантажені ягодами, можуть зламатися. Крім того, краще садити лише здорові рослини місцевих сортів. І пам'ятайте, що при хорошому догляді врожай обов'язково буде чудовим.

Вирощування малини, скріншот з відео
Вирощування малини, скріншот з відео

Нагадаємо, як почистити картоплю, моркву та інші овочі без ножа: точно не поріжете і завжди використовуватимете.

Раніше ми повідомляли секрети догляду за домашніми рослинами: щоб буяли на заздрість усім.