Всі звикли, що коли мова заходить про дієти для схуднення радять всім уникати вживати вуглеводи. Існує заборона на вживання хліба, рису, картоплі тощо.

Але це не зовсім так, дотримуючись дієти слід вживати правильну кількість вуглеводів. Про це запевняє нутриціологиня Ріаннон Ламберт. На її думку, калорії, які ми отримуємо від вуглеводів повинні складати третину щоденної кількості калорій.

Вуглеводи. Фото: Youtube
Вуглеводи. Фото: Youtube

Експертка запевняє, що вуглеводи потрібні для організму, саме вони є найзначнішим джерелом енергії для організму.

Які продукти з вуглеводами та в якій кількості можна їсти

Макарони

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Клітковина вельми потрібна для травної системи, мало того, вона здатна знизити ризик такого захворювання як діабет другого типу. Щоб отримати клітковину найпростіший спосіб — їсти макаронні вироби із цільної пшениці.

Вуглеводи. Фото: Youtube
Вуглеводи. Фото: Youtube

Рис

Допоможе схуднути і коричневий рис — чудове джерело харчових волокон. Правильна кількість — дві жмені на день.

Картопля

Картопля містить багато потрібної клітковини, крім того — це джерело вітаміну B6. Вітаміни групи B підтримують здоровʼя нервової системи, беруть участь у вивільненні енергії з продуктів, які ми споживаємо. Найкорисніша картопля — запечена.

Вуглеводи. Фото: Youtube
Вуглеводи. Фото: Youtube

Хліб

Якщо його вживати в розумних межах, цільнозерновий хліб є одним з найнебезпечніших вуглеводів. Для схуднення нутриціологиня радить з'їдати дві скибки на день.

Нагадаємо, ми писали, що спробуйте не варити яйця, а запекти просто у шкаралупі: дієтичний рецепт з курячим філе, про який ви не забудете.

Як повідомляв "Знай.ua" холодильник уночі так і вабить: як схуднути до літа і не бути голодним після 19:00 - дієві лайфгаки.

Також "Знай.ua" інформував, хлопець скинув 150 кіло і шокував своїм виглядом: тепер соромиться зняти сорочку.