З домашньої аптечки можна дістати дуже важливий засіб – аспірин (ацетилсаліцилова кислота). За словами експертів, це дуже ефективне підживлення, а також захист для молодих помідорів. Для кращої схожості насіння та впевненого зростання помідорів використовується розчин аспірину.

Про це розповів один із українських блогерів, який ділиться порадами для дачників та городників на своєму YouTube-каналі.

Висаджування помідорів, город, фото: Знай.ua
Висаджування помідорів, город, фото: Знай.ua

Користь розчину з аспірину

Розчином замочують зерна, а також поливають розсаду для зміцнення кореневої системи. Застосовують розчин і надалі, щоб продовжити період плодоношення та збільшити обсяг урожаю.

Крім того, розчин аспірину захищає від хвороб та плісняви, якщо їм обприскувати рослини. Важливо вибрати підходящий день для обприскування – краще робити це в прохолодну погоду вранці або ввечері.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Розсада, Фото Огород.ру
Розсада, Фото Огород.ру

Як приготувати підживлення

Щоб приготувати підживлення для помідорів з аспірину, дві таблетки ліки потрібно потовкти і змішати з 50 мл води. Після цього, не чекаючи, коли аспірин розчиниться, додати сім літрів води. Отриманим розчином можна поливати грядки щомісяця.

Замочують насіння в розчині з половини таблетки та літра води. Поливати розсаду від шкідників та хвороб потрібно розчином із п'яти літрів води та однієї таблетки.

Коли томати висаджені в ґрунт, їх обприскують сумішшю з трьох таблеток аспірину, 10 г соди, 15 г лужного мила та літра води раз на три дні протягом двох тижнів.

Нагадаємо, як садити картоплю за старими народними традиціями: бульба буде рівна і без плям.

Раніше повідомлялося, як назавжди прогнати мурах із ділянки: готуйте воду та мило.

Також, як використовувати картопляні очищення на городі: урожай буде багатим та якісним.