В Україну прийшла весна і зараз набирає свою популярність "сезон білих шкарпеток", адже люди перейшли із зимового взуття на кросівки. Скільки б не коштувала пара шкарпеток, з якого б якісного та міцного матеріалу вони б не були зроблені, все одно з часом їх колір тьмянішає та втрачає свою білизну, з'являються плями, які не можна випрати звичним способом.

На щастя, є кілька простих прийомів які допоможуть вашим шкарпеткам повернути білий колір.
Харчова сода допоможе видалити стійкі плями і зробити білі шкарпетки супербілими лише за одне прання. Щоб відбілити шкарпетки харчовою содою, просто замочіть їх у теплій воді з харчовою содою та залиште шкарпетки у воді на кілька годин, перш ніж випрати їх у пральній машині, та насолоджуйтесь результатом.

харчова сода, ілюстративне фото з вільних джерел
харчова сода, ілюстративне фото з вільних джерел

Оцтова кислота — це сильнодіюча речовина, яка може видалити плями з будь-якої тканини. Кислота в білому оцті сильна і є чудовим засобом для чищення. Вона може допомогти розчинити бруд із ваших шкарпеток. Щоб очистити шкарпетки нагрійте один літр води і додайте до неї одну чайну ложку білого оцту. Залиште шкарпетки в цій суміші приблизно на 30 хвилин. Потім виперіть їх у пральній машині, і ваші шкарпетки будуть нову білими.
Миючий засіб для посуду підходить і для відбілювання шкарпеток. Змішайте велику кількість рідкого засобу для миття посуду з теплою водою та залиште шкарпетки в цій суміші на ніч. Вранці звичним способом виперіть шкарпетки, додавши трохи кондиціонеру для білизни.

Лимон, фото з вільних джерел
Лимон, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Бази НЛО вже є на Землі: відомий адвокат розкрив їхнє місцезнаходження Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій Син голови Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи активно намагається вивести нажите із країни Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Також відмінним плямовивідником є лимонний сік. Лимон добре відомий своєю здатністю боротися зі стійкими плямами, залишаючи одяг блискучим і наче новим. Лимон також прибирає з одягу мікроби. Кислота в лимонному соку відмінно підходить для видалення жорстких плям, бруду й кіптяви. Приготуйте суміш лимонного соку із теплою водою і залиште в ній шкарпетки на кілька годин. Після цього виперіть шкарпетки у пральній машині та насолоджуйтесь чистотою.

Іноді достатньо просто прального порошку щоб позбавитись плям. Намочіть шкарпетки теплою водою, а потім потріть у пральному порошку, злийте з них воду і залиште на ніч. На ранок виперіть шкарпетки зручним для себе способом. Шкарпетки будуть наче нові.

Нагадаємо, легко замінить хімію: як застосовувати господарське мило для вирішення побутових питань

Як повідомляв "Знай.ua", як почистити акрилову ванну від жовтизни: дієвий і безпечний для поверхні спосіб

Знай.ua писав, як погладити одяг, якщо немає праски: хитрі лайфхаки, які допоможуть прибрати складки і виглядати на "всі сто"