Півонії – одні з улюблених квітів багатьох садівників. Щоб кожна господиня змогла порадіти цвітінню цієї рослини, читайте про догляд за півонії у весняний період.

Однією з головних переваг півонів є те, що вони дуже невибагливі у догляді та радують око пишною зеленню по кілька місяців.

Півонії, фото: peony.com.ua
Півонії, фото: peony.com.ua

Особливість цих квітів – вони дуже люблять вологу, тому особливо потребують поливів під час закладки бутонів восени та цвітіння навесні. Особливу увагу слід приділяти дрібним всмоктувальним корінцям, які знаходяться близько до поверхні ґрунту та на відстані від центру куща (близько 30 сантиметрів).

Поливати півонії потрібно раз на тиждень - по 2-3 відра під один кущ. Якщо на вулиці спекотно, можна поливати частіше.

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Щоб вода краще вбиралася, необхідно навколо куща вирити кільцеву канавку глибиною 5-7 сантиметрів і заливати воду в неї. Головне, не забувати також поливати пристовбурне коло.

півонії / фото: Pixabay
півонії / фото: Pixabay

Після поливу пристовбурні кола необхідно замульчувати тирсою або соломою, щоб волога зберігалася довше в грунті. Такий спосіб також запобігатиме появі бур'янів під кущами.

Садівники також рекомендують після кожного поливу розпушувати ґрунт навколо куща і обов'язково видаляти бур'яни, якщо вони з'явились. Важливо також стежити, щоб під час поливу вода потрапляла під кущ, а не на листя.

Нагадаємо про найкраще "підживлення" помідорам з йоду, щоб урожаю вистачило "на всю країну": на весь сезон вистачить.

Раніше ми повідомляли, як врятувати орхідею за допомогою часнику: листя і коріння стануть, як новенькі.